PÉČE O MYRSINE AFRICANA

Jak pečovat o Vaši zahrádku? 

Africká myrsina (Myrsine africana) je atraktivní rostlina vhodná pro pěstování v floráriu. Pokud se správně staráte o africkou myrsinu, může se vám tato rostlina vyvinout do zdravého a krásného exempláře. Zde je pár tipů, jak se o ni postarat

Sluneční podmínky

 

Africký myrsina preferuje světlé, ale nepřímé světlo. Umístěte ji poblíž okna s dostatkem světla, ale zabráníte přímému slunci.

 

Zálivka

 

Doporučuje se však zalévat myrsinu africkou dostatečným množstvím vody tak, aby byl substrát rovnoměrně navlhčen. Důležité je vyvarovat se nadměrného zalévání, které by mohlo vést k hnilobě kořenů.

 

Pamatujte, že přebytek vody může být škodlivý pro rostlinu. Doporučuji pravidelně kontrolovat vlhkost půdy ve floráriu před zálivkou. Pokud je povrchová vrstva půdy suchá, je čas na zalévání.

 

V případě myrsiny africké je lepší zalévat mírně méně než příliš často. Rostlina preferuje mírně vlhký substrát, ale nedoporučuje se ponechávat ji ve zcela nasáklé půdě.

 

Sledování chování a reakcí rostliny je klíčové. Pokud listy začínají hnědnout nebo se objevují jiné známky přemokření, je lepší snížit četnost a množství zálivky.

Teplota

 

Myrsina africana preferuje mírně teplé podmínky. Teplota by se měla pohybovat kolem 18-24 °C. 

 

Zastříhávání

 

Pravidelně si prohlížejte rostlinu a odstraňte suché nebo poškozené listy. Pokud je rostlina příliš dlouhá nebo nestabilní, můžete ji podřezat, aby si udržela pěkný tvar.

 

Hnojení

 

V období růstu můžete africkou myrsinu obohacovat lehkým hnojivem na sukulenty nebo univerzálním hnojivem pro pokojové rostliny přibližně jednou za měsíc. Dodržujte pokyny na obalech hnojiv a nepřehnojujte rostlinu.

 

Pamatujte, že každá rostlina je jedinečná, a může vyžadovat individuální péči. Pravidelné prohlídky a pozorování vaší africké myrsiny vám pomohou upravit péči podle jejích potřeb.